Manicure

Wie goed voor zijn handen zorgt, kan er voor kiezen om af en toe zichzelf te verwennen met een manicure. Met een manicure zorg je ervoor dat je handen in topconditie blijven waarbij ook de nagels meegenomen worden. Alhoewel je dit zelf ook kunt doen is het ook wel eens fijn om het door een specialiste te laten doen.

Een manicure werd al gebruikt in het oude Egypte en china, ongeveer 3000 jaar geleden. Zij hadden natuurlijk nog niet alles wat we nu wel hebben. In die tijd bleef het bij het ‘lakken’ van de nagels. Vanaf 1920 kwam de manicure opgang in Europa. De Franse manier van manicure werd erg populair.

Veel manicure behandelingen zijn hetzelfde, maar niet allemaal! Meestal zie je dat er twee verschillende manicures aangeboden worden. Een normale en een luxere en stevigere behandeling.

Bij een normale behandeling wordt de meeste aandacht aan de nagels besteed. Hierbij worden de nagelriemen teruggeduwd, de nagelriem wordt verzorgt met een lotion, de nagels worden gevijld en gepolijst daarna worden ze meestal gelakt en als laatst worden ze ingesmeerd met een verzorgende crème.

Bij een luxere en stevigere manicure behandeling komen er een paar extra’s bij de boven genoemde. Zo krijg je een heerlijk ontspannend en verzorgend bad voor de handen, een handmassage, hand scrub en een paraffine behandeling.

Na deze behandeling zullen je handen zijdezacht aanvoelen.

Is deze behandeling echt iets voor jou? Dan ben je bij één van de schoonheidssalons op schoonheidssalongids.net aan het goede adres! Benader een schoonheidsspecialiste voor meer informatie of maak een afspraak. Gebruik de filter om je zoekopdracht te optimaliseren en zoek een schoonheidsspecialiste die deze behandeling uitvoert bij jou in de buurt.