Acnebehandeling

Heb jij last van acne en vind jij het nou echt eens tijd worden om er wat aan te doen? Er zijn genoeg specialisten die jou hierbij kunnen helpen. Door middel van een acnebehandeling ben je er zo vanaf.

Acne komt veel voor: 85% van de mensen heeft er ooit wel eens last van gehad. Acne ontstaat door een overmatige talgproductie. Wanneer talg niet goed kan afvloeien ontstaat, er door ophoping van huidcellen, een verstopte porie. Wanneer een porie verstopt raakt zal er een infectie ontstaan en dat noemen we een puistje. Acne meestal tijdens de puberteit. Over het algemeen hebben mannen er meer last van dan vrouwen.

Acne is te behandelen en te voorkomen. Je kunt voor acne problemen vaak bij een schoonheidsspecialist terecht die een acnebehandeling aanbied. Vaak is de oorzaak genetisch bepaald. Psychisch is acne geen onschuldige aandoening, er kan een negatief zelfbeeld door ontstaan. Verder kan acne ernstige littekens nalaten, niet alle producten zijn goed tegen puistjes maar het tegenovergestelde.

Er zijn verschillende behandelingen om acne te verhelpen, hieronder zullen er een aantal toegelicht worden.

  • Peeling, door een peeling wordt de hoornlaag als het ware verdund. Hierdoor kunnen talg en bacteriën makkelijker een weg naar buiten vinden. Na de acnebehandeling is de ‘gezonde huid’ weer zichtbaar en kan uw huid weer stralen.
  • Middelen en medicijnen, afhankelijk van je huidtype en de ernst van de acne kan de arts jou medicijnen en/of middelen voorschrijven die beter werken dan gewone producten die je bij de drogisterij kunt kopen.

Crèmes met vitamine a-zuur houden de bovenste huid dun en voorkomt dus dat  poriën verstopt raken. Om de ontstekingen te remmen wordt ook wel benzoylperoxide of een antibiotica voorgeschreven. Bij een ernstige vorm van acne kun je een antibiotica krijgen.

Vijf tips voor doe het zelf acnebehandeling

Je huid hydrateren

Misschien weet je het wel, maar toch noemen wij het even. Water is namelijk erg voor je gezondheid. Je kunt namelijk drie weken zonder eten, maar slechts drie tot maximaal zes dagen zonder water. Of je nou wel of geen huidproblemen hebt, je moet elke dag genoeg vocht binnen krijgen. Wanneer we het over puistjes en acne hebben is water een goede oplossing. Water zorgt er namelijk voor dat je huid constant gehydrateerd blijft en houd de extra aanmaak van talg tegen.

behandelingen

Afblijven!

Waarom je er van af moet blijven is simpel. Door het uitknijpen van puistjes en mee-eters verspreid je de bacteriën en maak je nieuwe wondjes aan. Hierdoor zullen er nieuwe ontstekingen ontstaan. Afblijven dus!

Lichaamshaar en zweet

Voor de mannen die last hebben van puistjes wanneer ze een tijdje niet hebben geschoren en zich afvragen hoe het toch kan. Wanneer je een tijdje niet geschoren komt er natuurlijk haar en af en toe zelfs puistjes. Dit komt doordat in haar ook oliën zitten waardoor de poriën makkelijker ontstoken kunnen raken. Het is daarom een goed idee om net even wat vaker te scheren dan je misschien gewend bent. Onderschat zweet ook niet. vooral wanneer je last hebt van acne op je rug. Dit voorkom je door na het sporten meteen te douchen en zo min mogelijk te zweten. Heb je dit vaak? Ga dan een acnebehandeling aan.

Make-up is een grote boosdoener

Je huid schoonhouden is van essentieel belang voor een goede huid! Dus dames, wanneer je veel make-up draagt om bijvoorbeeld juist puistjes te verbergen. Ze komen alleen maar met grotere aantallen terug. Dit gebeurt omdat je poriën namelijk dicht zitten met make-up. Hierdoor zal er een ophoping van talg ontstaan wat weer resulteert tot een puistje.

De juiste verzorging voor je huid

Een fout die veel mensen maken is het scrubben van je huid of een reiniging waar veel alcohol in zit. Door het scrubben en teveel alcohol zal je huid erg uitdrogen. Het is daarom handig om je huid elke dag te reinigen met een gezichtsreiniger die speciaal is bedoeld voor een gevoelige huid. 

Heb je wat aan deze tips? Mocht je vragen hebben, dan kun je daarvoor contact opnemen met één van de schoonheidssalons die deze acnebehandeling aanbieden. Zij staan jou graag te woord voor verdere informatie over acnebehandelingen.

Vind een schoonheidssalon bij jou in de buurt met onze zoekfilters, om je zoekopdracht te optimaliseren. Ken je nog een schoonheidssalon? Maar staat deze nog niet op de website? Tip deze schoonheidssalon dan snel.