Harsen

Met harsen verwijder je haren met een kleverige substantie. Een haar wordt met harsen geheel verwijderd. na het harsen duurt het ongeveer drie á acht weken voordat de haar weer helemaal is gegroeid.

Je hebt verschillende soorten wax om mee te harsen

Harde hars

Dit wordt verwarmt en wordt daarna op je huid aangebracht.

Na een minuutje is de hars hard geworden en kan deze worden verwijderd. Deze manier van harsen wordt daarom ook gebruikt voor gevoelige delen zoals; het gezicht, oksels, bikinilijn. De hars blijft eigenlijk alleen zitten aan de haartjes en niet aan de huid waardoor je geen huid mee trekt.

Vloeibare hars

Ook vloeibare hars wordt verwarmd en dun aangebracht op de huid. Waarna deze weer met een ontharingsstrip verwijderd wordt. Het enige verschil is dat bij harde hars geen verwijder strip gebruikt hoeft te worden.

Er zijn twee verschillende soorten vloeibare hars, namelijk: hars die in olie oplosbaar is en een hars die in water oplosbaar is. De laatst genoemde is geen echte hars maar is gemaakt van suiker. Deze twee genoemde ontharingsmethodes worden vooral gebruikt bij het ontharen van grote oppervlaktes zoals benen, rug en borst.

Naast dat je natuurlijk naar een schoonheidssalon kunt gaan om je te laten harsen, kun je dit ook zelf doen! Hieronder vind je algemene tips om jezelf thuis te harsen.

Tips om thuis te harsen!

Gebruik goede en professionele harsproducten

Lange tijd geleden waren deze producten enkel alleen beschikbaar voor schoonheidssalons en moest je het maar doen met amateur producten, die ondanks dat ze niet werkten ook nog eens heel duur waren. Tegenwoordig ligt dit net iets anders en kun je de producten die jou schoonheidsspecialiste gebruikt ook gewoon aanschaffen via internet. Doe dit ook. Want alleen zo weet je zeker dat je niet teveel betaalt en dat het goed zal werken.

Gebruik een harsmachine (made in Europe)

Het zal de eerste keer een behoorlijke uitgave zijn. Toch is een goed harsapparaat iets wat zich snel terugverdient. Met een harsapparaat kun je je tijdens het harsen ook concentreren op het harsen zelf. Dus als je er één koopt, koop dan niet een goedkope die ergens in Azië is gemaakt. want goedkoop is duurkoop.

Lees de handleiding goed door

Lees altijd de handleiding voordat je begint met harsen, ook al is harsen niet moeilijk. Is het de eerste keer dat je gaat harsen? Lees ook na afloop van het harsen nogmaals de handleiding door. Dit doe je om jezelf de volgende keer te verbeteren. Lees ook goed met wat voor hars je aan de slag gaat en hoe het werkt. Misschien is het wel een in olie opgeloste hars die werkt doordat hij plakkerig is. Dit speelt allemaal mee met de voorbehandeling en de nabehandeling.

De voorbehandeling

De voorbehandeling is iets wat vaak wordt vergeten, maar zeker niet minst belangrijk! Maak minstens gebruik van de voorbehandelingslotion voordat je gaat beginnen met harsen. Wanneer je gebruik maakt van vettere huidverzorgingsproducten dan is het handig om dit een dag voor het harsen niet te gebruiken. Nadat je de voorbehandelingslotion aangebracht hebt is het een nooit verkeerd om talkpoeder aan te brengen op de plek die je wilt harsen. Hars je vaker, ook als je haren nog niet volgroeid zijn, dan is een peeling ook een tip. Doe dit maximaal 24 uur voordat je gaat harsen een must.

Laat je huid rusten

Het harsen kan zorgen voor een rode huid. Ook zorgt harsen voor kleine gaatjes in de huid. Dus na het harsen niet aanzitten. En vermijd warmte, water en wrijving. dus niet meteen na het harsen naar de sportschool vliegen. Laat alles even lekker rusten.

Met deze behandeling kunnen alle haartjes op je lichaam weggehaald worden!

Is dit deze behandeling echt iets jou? Dan ben je bij één van de schoonheidsspecialisten aan het juiste adres. Mocht je vragen hebben, dan kun je daarvoor contact opnemen met één van de schoonheidssalons die deze behandeling aanbieden. Zij staan jou graag te woord voor verdere informatie over harsen.