Massage

Relaxen en genieten van een massage wil je echt wel, maar vaak is het moeilijk om de tijd er voor te nemen. Zet nou eens iets opzij en zet jezelf er toe om voor een massage behandeling. Een massage heeft erg veel voordelen, dat het je gezondheid kan verbeteren. Af en toe een massage verhoogt de weerstand, neem al je stress weg en verlaagd je bloeddruk.

Massage is een eeuwen oude techniek voor het genezen van wonden of van pijn. De eerste berichten van massage komen uit China. Dit staat geschreven in een oud geneeskundig handboek dat dateert uit 2500 v. Chr.

De meest bekende manier die de meeste mensen wel kennen in de Zweedse manier. Deze manier van masseren wordt het meest gebruik in westerse landen.

Tijdens een massage kan er gestructureerde of ongestructureerde druk, spanning, beweging, trilling op het weefsel van het lichaam met betrekking tot huid, spier, bindweefsel, pezen, ligamenten, gewrichten en lymfevaten uitgeoefend worden.

Wanneer neem je een massage?

Je kunt een massage doen wanneer je klachten hebt, lichamelijk of geestelijk maakt niet uit. Lichamelijke klachten worden meestal gedaan door specialisten uit de gezondheidszorg, zoals sportmasseurs en fysiotherapeuten.

Wanneer je geestelijke klachten hebt worden deze meestal uitgevoerd door een speciale massagetherapeut.

Natuurlijk kun je ook naar een specialist gaan vanuit wensen of behoeften. Wanneer er van klachten geen sprake is. Kan massage ook toegediend worden voor bijvoorbeeld rust en ontspanning. Maar ook puur voor verwenning van je eigen lichaam en even goed genieten. Allerlei redenen kunnen een aanleiding zijn voor een massage

Na de behandeling door een specialist op dit gebied zul jij je weer helemaal als herboren gevoelen.

Is een massage echt wat je zocht? Neem dan eens een kijkje op schoonheidssalongids.net. Gebruik onze zoekfilter om een schoonheidssalon bij jou in de buurt te vinden. Voor meer informatie kun je altijd terecht bij één van de specialisten.