Tegenwoordig zie je het steeds vaker: gel nagellak. Het ziet er uit als gewone nagellak maar toch zul je geen last hebben van hoekjes die afbrokkelen. Gel nagellak blijft ongeveer 2 weken mooi op je nagels zitten. Allemaal heel leuk en aardig, maar hoe werkt gel nagellak nou precies en wat zijn de voordelen? 

blur-1853302_1920

Gel nagellak aanbrengen

Net als alle andere soorten nagellak moet je geduld hebben wanneer je mooie nagels wil. De eerste stap is het goed schoon maken van de nagels. Dit kan je doen met een nagellak remover om restjes nagellak te verwijderen. Met behulp van een reinigingsmiddel ontvet je je nagel.

Wanneer de nagels helemaal schoon zijn, dien je een basis laag aan te brengen. Dit zorgt er voor dat de nagel een gelijkmatig oppervlakte krijgt en de gel lak beter kan aanhechten. Wanneer deze laag goed is uitgehard kan er een kleur worden aangebracht. Deze kleur wordt minimaal twee keer aangebracht. Om elke laklaag snel en goed te laten drogen doe je je nagels onder een UV of LED lamp. Het verschil tussen deze lampen is dat de nagels onder een LED lamp aanzienlijk sneller drogen. Maar als je het niet erg vindt om een paar minuten te wachten is een UV lamp ook voldoende. Na de kleur breng je een top laag aan.

Eenvoudig zelf aanbrengen

Gel nagellak is eenvoudig zelf aan te brengen. Op deze website worden verschillende starterspakketten aangeboden waardoor je thuis gel nagellak kan aanbrengen. Door het zelf lakken van je nagels hoef je niet regelmatig een afspraak te maken en kan je je nagels lakken op de momenten dat het jou uit komt.  

Het blijft weken mooi

 

Door het uitharden van de nagels en het aanbrengen van een basis en top laag, creëer je stevige nagellak. Hierdoor blijven je nagels wekenlang mooi. Het voordeel ten opzichte van kunstnagels is dat gel lak er natuurlijker uit ziet. Daarnaast behoudt de gellak ook glans. Dit komt onder andere door de stevig top laag en het uitharden van de lak.